Varumärket Mora

HittaUT

HittaUT är ett Sverigeövergripande hälso- och friskvårdsprojekt som syftar till att uppmuntra fysisk aktivitet. Med karta och modern app-teknik ska deltagare leta efter kontrollpunkter – "checkpoints".


HittaUT är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som man upptäcker nya intressanta platser i sitt närområde. I Mora är det IFK Mora Orientering som driver projektet, och vi fick en pratstund med Anders Claesson som är ansvarig.

Hur går HittaUT till?

– 143 checkpoints i olika svårighetsgrad placeras ut och markeras på riktiga detaljerade orienteringskartor. Man väljer själv när och hur många av dessa checkpoints man besöker, och hur man tar sig dit - cykla, springa eller gå. Vissa av kontrollpunkterna kan även nås med rullstol och barnvagn. På webben www.hittaut.nu eller appen registrerar man sig och noterar koden vid de olika checkpointsen man besökt. Varje registrering innebär också en chans att vinna priser.

Var hittar jag kartan?

– Kartan delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Den går även att hämta på t ex Vasaloppets hus samt ladda ner från webbsidan eller i appen.

När börjar det?

– 2 maj startar årets omgång och fram till 31 oktober kan man leta checkpoints.

Varför ska man HittaUT tycker du?

– För att få en rolig upplevelse och samtidigt motion, frisk luft och natur. Det är perfekt att göra tillsammans i familjen till exempel. Dessutom får man testa på tjusningen med orientering.
www.hittaut.nu/mora

Uppdaterad: 29 april, 2020
Facebook Twitter Linkedin