Varumärket Mora

Jimmy och Hanna valde Mora efter hjälp från Rekryteringslots Dalarna

Jimmy Martinsson hittade sitt drömjobb som yrkesvägledare i Mora. Med hjälp av Rekryteringslots matchades även hans partner Hanna Lindström med en tjänst på Nodava.

- Att hitta ett jobb gick smidigare och snabbare än vad hade kunnat tänka mig, säger Hanna Lindström.

Jimmy Martinsson och Hanna Lindström hade precis avslutat sina universitetsstudier i Umeå och var sugna på att flytta till en annan ort. De bestämde sig för att söka jobb i hela norra Sverige och sedan flytta dit den förste fick jobb.

Det dröjde inte länge innan Jimmy blev ”head-huntad” till en tjänst som Studie- och yrkesvägledare på Morkarlbyhöjdens skola. Men för Hannas del fanns en del frågetecken kvar.

- Att flytta över 50 mil till en helt annan del av landet kändes till en början som en stor logistisk utmaning med allt som hade att göra med flyttplanering och jobbsökande för min del, berättar hon.

Jimmys arbetsgivare Mora kommun är medlemmar hos Rekryteringslots Dalarna, som hjälper medföljande partner att matchas mot lämpliga tjänster i regionen. Det tog inte lång tid innan Hanna fick jobb på Nodava AB, som tillhandahåller vatten- avlopps- och avfallstjänster i Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

- Jag fick ett trevligt mottagande och behövligt stöd av Rekryteringslots. Att hitta ett jobb gick smidigare och snabbare än vad hade kunnat tänka mig, säger Hanna.

Sedan några månader tillbaka är Hanna och Jimmy nyfrälsta Morabor.

- En gång när jag och Hanna åkte förbi Mora sa jag ”Här skulle jag kunna tänka mig att bo, bland dalahästar och fäbodar". Att jag nu kan kalla detta för mitt hem känns spännande. Turligt nog fick vi ett boende norr om Österdalälven vilket fyllde kravet på ”Norrland”, säger Jimmy.

Är du nyfiken på Mora och vill få mer inspiration och information? Registrera dig till vårt nyhetsbrev och ställ dina frågor direkt till oss: mora@regionstadmora.se.

Moras arbetsmarknad kännetecknas av ett brett näringsliv med både stora och små företag inom många olika branscher. Tillverkningsindustrin och besöksnäringen är de två av de största branscherna. Även den offentliga sektorn är stark med stora arbetsgivare som kommun och det regionala akutsjukhuset Mora Lasarett. Läs mer på: mora.se/jobba-etablera

Rekryteringslots Dalarna ser rekrytering i ett större perspektiv där inte bara personen som fått jobb hos något av medlemsföretagen är viktig utan även dennes familj. Vi kan därför fungera som stöd och lots för medflyttande partner, så att hen också hittar ett passande jobb i den nya hemmaregionen. Vi är även ett bollplank när det gäller andra frågor som är viktiga vid en flytt till en ny region.

Läs mer på: rekryteringslots.se

Uppdaterad: 23 november, 2023
Facebook Twitter Linkedin