Varumärket Mora

Juniorsektionen växer på Sollerö Golfklubb

God tillgänglighet för greenfee-gäster och golf i natursköna omgivningar är Sollerö Golfklubbs styrkor. I klubben finns starka, ideella krafter och man satsar på att rekrytera nya medlemmar genom bland annat juniorverksamhet och integrationsgolf.

Sollerö Golfklubb grundades 1992 och har cirka 300 medlemmar.
– Vi är en ganska liten klubb men har å andra sidan bra tillgänglighet på banan för greenfee-gäster och vi har cirka 2000 gäster per år. Säsongen börjar i början av maj och drar igång ordentligt vid midsommar, säger Anders Stenberg, vice ordförande och ansvarig för juniorsektionen i Sollerö Golfklubb. Anders, tillsammans med resten av styrelsen, och även klubbens medlemmar har ett stort ideellt engagemang.
– Det är lite speciellt hos oss eftersom medlemmarna är med och bidrar aktivt med ideellt arbete i något sammanhang. Det kan vara att hjälpa till med städning, jobba banan, eller engagera sig på något annat sätt.

Ny barn- och ungdomsvecka
En nyhet inför säsongen är den nytillsatta tävlingskommittén som bland annat kommer att arrangera Solleröns tävling under Golf Runt Siljan. Man satsar också mycket på juniorer.
– Juniorsektion har växt och 2015 började vi med golfkollo för barn, vilket varit väldigt populärt. I år byter det namn till barn- och ungdomsveckan och arrangeras under vecka 26. Vi vill satsa på ungdomar för att också säkra framtida medlemmar.

Unik satsning på integration
På Sollerö Golfklubb pågår också en unik satsning på integration sedan man samverkade med den flyktingförläggning som tidigare var förlagd i Gesunda.
– Vi har haft elever och lärare här från världens andra hörn och de som varit kvar i Moratrakten har vi fortsatt hålla kontakten med. I sommar är sex stycken före detta flyktingar anmälda till vår integrations-
golf, vilket känns jättekul.
Sollerö Golfbana ligger naturskönt vid Siljan.
– Banan är i jättefin och vi har en otroligt duktig Greenkeeper i Mårten Mattsson, säger Anders Stenberg.

Uppdaterad: 9 juli, 2019
Facebook Twitter Linkedin