Varumärket Mora

I upplevelsernas centrum

Mora Hotell & Spa ligger mitt i upplevelsernas centrum. Här i området runt Siljan finns det en unik kultur av det gamla och nya Dalarna, där dalahästtillverkning och fäbodkultur möter modern musik och konst. Allt med den vackra naturen runt knuten.

Med utsikt över Siljan och endast 100 meters avstånd från Vasaloppets målgång, Zornmuseet och Zorngården är det nära till upplevelserna från Mora Hotell. Med en stor variation på aktiviteter och boendepaket finns det mycket att välja på för den som vill uppleva äventyr, kultur och natur i Dalarna.

– Med våra olika upplevelsepaket lockar vi ut våra gäster i naturen så att de får upptäcka vår vackra bygd. Det kulturarv och den natur som finns här är unik och uppskattas stort bland våra gäster, säger Patrick Lund en del av ägarfamiljen på Mora Hotell & SPA.

– Det händer mycket i Dalarna och vi är stolta att vara en del av besöksupplevelsen, med att bo bekvämt och äta gott.

Skidpaket lockar vintertid

Vintertid är skidpaket mycket populära. Skidläger med skidprofilen Mattias Svahn lämpar sig för alla, antingen man vill  förbättra tekniken och konditionen eller börja från grunden.

– Alla våra paket passar livsnjutaren som vill motionera och samtidigt ha hotellets bekvämligheter. Med våra paket kan man få det bästa av upplevelsen, med lagom utmaning och skön naturupplevelse. Sedan vänder man tillbaka till hotellet för en skön stunds SPA och god mat i vår restaurang.

– Här finns SPA-terapeuter som man kan boka för sköna och resultatinriktade behandlingar.

Hotellet är klassificerat som ett outdoor-hotell vilket innebär att man har anpassat anläggningen för att gästerna ska kunna ta hand om sin utrustning oavsett årstid.

Boendepaket för alla

Några av de mest bokade paketen är Tomtelands-paketet, där entrébiljett, boende, middag och tillgång till relaxavdelningen ingår för hela familjen.

– Tomteland är en fantastisk sagovärld, som många återkommer till varje säsong. Det är som ett Dalarnas Disneyland endast en kort bilresa från hotellet.

– Vi har även boendepaket för olika musikkonserter som arrangeras, till exempel vid Sabatons hårdrockskonsert i Mora.

Bemärkelsepaketet är ett nytt och extra lyxigt koncept med 5-rätters avsmakningsmeny som speglar Dalarna i säsong.

– Här arbetar med vi med filosofin 1+1= 3, där mat och dryck utvald av vår sommelier ger en förhöjd upplevelse.

Hållbarhetscertifierade

Restaurangen håller hög klass med en meny som följer de olika säsongernas skafferi och har en lokal prägel.

Mora Hotell & SPA är hållbarhetscertifierade genom Green Key, en organisation för hållbarhet inom hotell och restaurang i Europa.

– Hållbarhet är väldigt viktigt för oss i hotellbranschen då vi behöver hushålla med energiresurserna. Vi väljer lokala leverantörer i den utsträckning det går, köket lagar eget bröd och gör egen glass. Att vi har två lokala bryggerier är unikt och väldigt uppskattat hos våra gäster.

Den totala upplevelsen hos gästen är viktig för oss. Att välja lokalt innebär inte bara att det är ett hållbarhetstänk, det är att ta ansvar och så smakar det bättre helt enkelt.

Text Sara Axelsson, Spira Studio AB

Uppdaterad: 16 februari, 2023
Facebook Twitter Linkedin