Varumärket Mora

Moras magiska sagoland

Tomteland fortsätter att satsa för att vara en spännande, rolig och trygg plats att besöka året om. Den sagolika vintermiljön skapar stämning för både stora och små.

En sagolik promenad

- Vi bjuder på en äventyrlig promenad under sportlovsöppet, berättar Camilla Collett ägare och teaterchef på Tomteland. Man får gå runt i de sagolika miljöerna ute i den 18 hektar stora parken och träffa våra sagofigurer. Här finns gott om plats att hålla ordentliga avstånd till varandra, vilket är särskilt viktigt i dessa tider.

Busmössens busiga sportlov

Ett besök på Tomteland är ett heldagsäventyr. Här träffar du busmössen, som nyligen släppt sin nya musikvideo på Youtube. Busmössen bor i sagoslottet mitt på Sagotorget. Sagofén och Häxan är alltid hemma när sagolandet Tomteland har öppet, likaså tomten och tomtemor
- I deras mysiga hus kan du hälsa på och prata en stund och få en magisk pingla sprängfylld med tomtekraft, berättar Camilla.

Sagolika hus

Tomtens och tomtemors hus är magiskt och en upplevelse att stiga in i. I Häxans och Sagoféns hus finns också möjligheter att leka upptäcka en massa skojiga saker, säger Camilla. ”Verkstaden kök & butik”, en av världens största timmerbyggnader, är också öppen. Här kan du äta lunch eller dricka en kopp varm choklad framför den sprakande brasan.

Troll och drakar

I Trollrike finns inte bara troll, där håller även vinterälvorna Gnistra och Sprak till. Har du tur kanske Trollkungen dyker upp på din promenad genom sagolandet. Gnistra och Sprak brukar vakta Trollbebisarna som sover inne i Trollhuset. I Trollhuset kan man också leka och klättra. Har man matsäck med sig kan man äta den i Trollens matsal där man även kan grilla över öppen eld.
I Drakland huserar Alven och hans drakar – den stora lavadraken Kaldera och blåbärsdraken Myrtilus. Näst intill, i Huldrans glänta, stöter du säkert ihop med Huldran.

Tomteland året om

Tomteland har Sportlovsöppet torsdag – söndag vecka 8 och 9. Därefter väntar Påskharens och Sagoféns påskkalas under påskhelgen.
- Sedan ser vi fram mot en ny lång sommarsäsong med stora nyheter och utbyggnader av Skugglandet och Drakland, berättar Camilla. På höstlovet har vi Häxans Spöklovsöppet och sedan öppnar jul och vintersäsongen från mitten av november till början av januari.
– Men nu närmast väntar ett buskuligt Sportlov, kika gärna in på vår hemsida tomteland.se för all info om program och nyheter hälsar Camilla.

Uppdaterad: 9 februari, 2021
Facebook Twitter Linkedin