Varumärket Mora

Ny butik i Noret med inredning & present

Handelsområdet i Noret består av många butiker med ett varierat utbud för hemmet, byggvaror, möbler och inredning. Nu utökas utbudet med en ny stor inredningsbutik med varumärken som gör skillnad - JUTE Home.

JUTE står för initialerna i Julia Tenlén - den 23-åriga tjejen som storsatsar och den 1 juli slår upp dörrarna till Moras nya butik på 400 kvadratmeter med allt inom heminredning, presenter till dop, kalas och middagar.
– I butiken hittar du det mesta till hemmet. Vi har allt från större möbler och lampor till porslin och dekoration. Även avdelningar för både uterum, sovrum, badrum och kök.
Lokalen ligger strategiskt längs Norets shoppingväg med de stora varuhusen. Det är lätt att svänga in, parkera gratis för ett kortare eller längre besök.
Julia har valt varumärken utifrån att sortimentet ska inspirera och ha en naturlig plats i de hem där design, kvalité och medvetna val är viktigt. Det är moderna märken som ligger rätt i tiden både med färg, form och ur ett miljöperspektiv.
– Min ambition är att butiken ska bli ett besöksmål för den inredningsintresserade och vara mer än en vanlig butik. Hos oss kan du ta en kopp kaffe medan du blir inspirerad av olika hemma-miljöer.

Varumärken som gör skillnad

Några exempel på leverantörer hon samarbetar med är Artwood, Lexington, Bloomingville, Affari of Sweden, IB Laursen och Housedoctor.
– Artwood har ett modernt hållbarhetstänk med omtanke och hänsyn till både miljön och de människor som jobbar i produktionen. Det resulterar i möbler som håller över tid och som passar till hem och rum i många olika stilar.
Affari of Sweden är ett svenskt varumärke med ett sortiment skapat ur kunskap och tradition.
– Inspirationen till produkterna kommer från resor där de träffar lokala hantverkare runt om i världen. Människorna, maten, färgerna och kulturen bidrar till unika kollektioner. Bloomingville är ett danskt varumärke med tidlösa inredningsdetaljer som tillför det extra till ditt hem. En lugn harmonisk färgskala skildrar hela kollektionen.

För stilfulla barnrum

Julia har valt att rikta in sig på smakfull inredning till barnrum med träleksaker, inredning och dekoration. Tillsammans med serviser och andra produkter till baby är det lätt att hitta present till dop och barnkalas. Utöver möbler och inredning finns ett noga utvalt sortiment av gourmetvaror som delikatesser, kryddor, kaffe. Allt för helheten i hemmet.

Ny och ung entreprenör

Julias intresse för hem- och inredning har funnits länge. Hon och sambon Emil Hansson har renoverat en lada till ett modernt hem. De har skapat en del möbler själva och det kommer att finnas egentillverkade bord att köpa i butiken.
Julia är uppvuxen i en företagarfamilj, och hade inte tänkt tanken på att bli egenföretagare. Hon har arbetat som tennistränare i fyra år och är van att vara självgående på jobbet. Efter en mellanlandning på Rosa Huset som ungdomsledare känner hon nu att hon har hamnat rätt.
– Jag är jättetaggad att få arbeta med mitt intresse och skapa ett eget varumärke här i Mora. Vi har så många fina och välsorterade butiker och jag är stolt över att JUTE Home får bli en del av utbudet.

Julia Tenlén, ny butiksägare. Foto: Sara Axelsson

Text: Sara Axelsson

Uppdaterad: 28 juni, 2023
Facebook Twitter Linkedin