Varumärket Mora

Nya ICA Supermarket med större yta och sortiment

Fredag 29 november invigs nya Ica Supermarket på gågatan i Mora, som under hösten byggts om och nästintill fördubblat sin butiksyta. Den nya butiken är luftigare med ett större sortiment av framförallt frukt, grönt och färskvaror. Precis som tidigare är den lokala prägeln tydlig i butiken.

Bröderna Markus och Fredrik Syrén har drivit Ica Supermarket i Mora sedan 2013 då de tog över efter deras far Henrik, som i sin tur drivit butiken sedan 2004.

– Vi är uppvuxna med det här och har alltid jobbat i butik. Parallellt med butiken i Mora driver vi även Ica Nära i Tandådalen i Sälen, berättar Markus.

Bröderna Markus och Fredrik Syrén har drivit Ica Supermarket i Mora sedan 2013 och har nu gjort en långsiktig investering i butiken

Markus och Fredrik har alltid varit lyhörda för kundernas önskemål och genomför två kundundersökningar per år. En av de saker som kommit upp i kundundersökningarna är att butiken upplevts som trång.

– Vi har egentligen grunnat väldigt länge på att bygga ut och när banken bredvid oss flyttade ut blev det läge. Det här är en långsiktig investering som vi byggt efter kundernas önskemål till en rymligare butik med ett större sortiment.

Förstående kunder

Efter sommaren påbörjades ombyggnationen.

– Det ligger otroligt många planeringstimmar bakom det här eftersom fastigheten är speciell, inte minst på grund av att det tidigare låg en bank i den nya delen av butiken med bankvalv som delvis fick lov att bilas bort. Samtidigt som vi byggt ut har butiken varit öppen som vanligt 8 till 22, vilket har varit en utmaning. Men kunderna har varit väldigt förstående och vår personal har varit magiska och tagit ett väldigt stort ansvar.

Utökat sortiment

Den nya butiken bjuder på cirka 40 procent mer säljyta än tidigare. Fokus ligger på ett utökat sortiment av frukt och grönt, en rymligare butik och ett större utbud av färskvaror. I samband med ombyggnationen har man också bytt ut alla kylar i linje med den konvertering som pågår till nya, miljövänliga kylar.

– Nu har vi en rymligare butik med luftigare gångar. Det märks väldigt stor skillnad vid framförallt frukt och grönt. Vi har i kundundersökningarna märkt en stor efterfrågan på färskvaror där chark, deli och färdiga måltidslösningar ingår och det har vi satsat mycket på.

Stark lokal prägel

Sedan många år har Ica Supermarket i Mora en tydlig lokal prägel, vilket även framledes kommer att genomsyra butiken.

– Vår grundtanke är att vara så lokala som det går, så har vi alltid tänkt. Därför jobbar vi med flera lokala producenter, vilket kunderna gillar, säger Fredrik.

Den lokala omtanken märks i varu- märken som Siljans Chark, Mora Salt och Rökning, Mora Bryggeri, Hansjö Mejeri och nyheten tunnbröd från Sollerön. Under hösten hade man också ett succéartat samarbete med Mora Musteri där butikens överblivna äpplen blev must, helt i linje med butikens hållbarhetsarbete.

Samarbetet med Mora Musteri har blivit en succeé där butikens överblivna äpplen och päron blir must, helt i linje med butikens hållbarhetsarbete.

Arbetet fortsätter

På sikt kommer den nya butiken få en cafédel med ett 30-tal sittplatser.

– Matbutiken är ju en naturlig sam- lingsplats och det känns bra att kunna ge våra kunder möjligheten att slå sig ner och ta en kaffe och köpa något i butiken att äta på plats.

Den 29 november är det officiell invigning av nya Ica Supermarket i Mora med bland annat generöst med provsmakningar.

– Vi jobbar hela tiden med att utveckla butiken, det är ett ständigt pågående projekt. Efter nyår kommer vi att installera självbetjäningskassor vilket kommer att underlätta flödet i butiken. Arbetet med ”nya” ICA Supermarket Mora kommer egentligen att pågå ända fram till sommaren innan vi är helt klara, om än i något mindre omfattning.

Uppdaterad: 29 november, 2019
Facebook Twitter Linkedin