Varumärket Mora

Spöklov på Tomteland

2-6 november är det Spöklovsdags på Tomteland. Under fem späckade spöklovsdagar på höstlovet väntar häftiga äventyr och upplevelser i magiska sagolandet Tomteland.

När höstmörkret sänker sig vaknar många mystiska varelser till liv uppe i Tomtelands urskogar. Bland Drakar, troll och häxor syns också gengångare, vampyrer och fladdermusbjörnar.
– Höstlovet börjar bli en riktigt stor säsong för oss och för varje år utökar vi antal öppetdagar, säger Tommy Collett ägare av Tomteland.

Nya figurer och nya äventyr

Tomtelandsparken har vuxit snabbt de senaste åren och gästerna blir allt fler i Moras kända sagoland.
– Under våra populära höstlovsdagar har vi ofta fler besökare än under sommarens högsäsongsdagar.
Men parken upplevs inte som trång eftersom det finns många nya sagomiljöer gästerna att besöka.
– Vi förändrar och förnyar ständigt våra upplevelser och sagofigurer inför varje säsong. Vår ambition är att det olika säsongerna ska ha olika upplevelser så det blir skojigt att besöka oss året om - sommar, vinter, höst och vår, säger Tommy.

Akrobatik och stagefighting

Spöklovet är ju Häxans stora högtid och som vanligt kommer också Häxans två kusiner på besök och hittar på spännande upptåg. I Förtrollade skogen och Drakland kommer Eldalven på besök. Med sin eldshow lyser han upp Drakland i höstmörkret, vilket kan behövas eftersom Alvens alla drakar ständigt hotas av otäcka drakjägare som smyger runt i Förtrollade skogen, avslöjar Tommy och fortsätter;
– Vi satsar allt mer på artister med mångfacetterade talanger som akrobatik, eldkonst och stagefighting, säger Tommy.

Höstmys i mörkret

Stämningen förhöjs med eldar och marschaller och flera nyheter presenteras runt om Sagolandet. I Skugglandet där grymvättarna flyger och Skuggvittran härjar har den nya Skugglandsbyn byggts ut med Lyktgubbens hus där den spöklike Lyktgubben går igen… Här i trakterna hittar man också den onda Vampyria och hennes unika Fladermusbjörn.

Shownummer med sång och dans

I Trollrike härjar Trollkungen Ogab och numera även den otäcka trolldrottningen Undah. Huldran, Sagofén, Alven, Busmössen och många av de andra sagofigurerna tävlar också i sagolandets stora Felodimestival där man som besökare är domare.
– Integrationen mellan barnen och våra sagofigurer är oerhört viktig säger Tommy och utlovar stora maffiga shownummer med dans och effekter samt ett maffigt Spöklovsdisco varje dag.

Utklädning

Allt fler kommer faktiskt utklädda till oss sommar som vinter. Men under höstlovet är det alltid fler som passar på att klä ut sig på Spöklovstemat avslutar Tommy.

Uppdaterad: 29 september, 2021
Facebook Twitter Linkedin