Varumärket Mora

Top floor by Fridhemsgatan

Brainstorming i Green room. Några slag pingis på fikarasten. Afterwork eller familjefest. Allt är möjligt på ”Top floor by Fridhemsgatan” – Moras nya moderna mötesplats för konferens, evenemang och kreativa möten.

När våningen ovanpå Hotell Fridhemsgatan blev ledig tog Therese och Thomas Nielsen chansen att utveckla sin verksamhet. De driver sedan 12 år tillbaka hotellet och har länge sett behovet av konferenslokaler och sociala mötesplatser. För ett år sedan började processen med att arbeta fram konceptet "Top floor by Fridhemsgatan".
– Nu kan vi äntligen erbjuda konferens-rum, kontor, samtalsrum eller skrivbord under dagen för exempelvis jobb eller plugg. Lokalerna passar även för föreningar och privata tillställningar.

Upplevelsen i fokus

Nielsen har under alla år konsekvent jobbat med att utveckla upplevelsen för hotellets gäster. Det märks att samma ambition fanns i planeringen av den nya våningen. Färgval, utformning och detaljer speglar omtanke och stolthet över bygden.
– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med både Moraföretaget Inredningsrör och Kinnarps Gävle Dalarna som skapat den härliga miljön.
Top floor by Fridhemsgatan består av fyra olika mötesplatser och ett antal fasta kontorsplatser.
– Flera av vår kontorsrum är i dagsläget uthyrda till spännande företag. Om man inte har behov av ett fast kontorsrum kan man nyttja våra gemensamma ytor för jobb eller studier.

Rum för olika möten

Green Room är rummet med inredning och detaljer som inspirerar alla sinnen –doften av skog, färgglada fjärilar, känslan av gräs mellan tårna.
– Här kommer inspirationen naturligt i en grön och skön miljö. Rummet passar lika bra för konferenser som för middagar med kompisar, kollegor eller kunder.

I Vision Room finns gott om ytor och den teknik som behövs för ett effektivt och lyckat möte. Rummet passar bra för styrelsemöten, workshops eller mindre årsmöten.
– Rummet går även att öppna upp för att skapa mera ytor om man behöver det.
Våningens minsta rum är Talk Room, även det med genomtänkt inredning.
– Det här rummet passar för planeringsmöten, anställningsintervjuer eller om man bara önskar arbeta ostört. Detta rum går att hyra per timme.

Connect Room är våningens samlingspunkt, här kan man börja ett event med mingel eller avsluta dagen med en "afterwork". Pingisbordet står alltid redo för en match. Hyr man en plats ingår de gemensamma ytorna och man har tillgång till nybryggt kaffe på ekologiska kaffe-bönor hela dagen, samt bubbelvatten direkt från kranen.

Restaurangkök

– Tack vare vårt restaurangkök har vi möjlighet att servera allt från frukost-smörgås till tapas eller buffé i samband med bokningar. Vi bakar surdegsbröd, kokar marmelader och gör egen müsli. Lokala producenter som Siljans Chark, Mora Salt & rökning och Mora Bryggeri är ett självklart val för oss.

Nära till allt

Hotellet har 26 rum och verksamheten rullar på året runt med både affärsresenärer och turister.
– Här bor man nära oavsett om man är i Mora för shopping, sportaktivitet eller skall besöka kunder i jobbet. Vårt läge är perfekt med närhet till centrum med affärer, caféer och museer liksom till Vasaloppsleden och Siljan. Moras styrka är att vi har både en vinter och en
sommarsäsong.
– Vi hoppas att Top Floor by Fridhemsgatan lockar fler företag till Mora för
konferens, då det finns så mycket att uppleva runt knuten.

Text & foto på Thomas och Therese: Sara Axelsson

Fotograf bilder Top Floor by Fridhemsgatan: Andreas Olsson

Uppdaterad: 17 april, 2020
Facebook Twitter Linkedin