Varumärket Mora

Vinterevent på Saxviken 17 Februari

Lördagen den 17 februari kl. 15-18.30 är det återigen dags för förra årets succé Vinterevent på Saxviken. Förra året besöktes eventet av ca 2000 personer och nu har ni chansen igen!

Välkomna till en härlig eftermiddag på Saxviken för hela familjen där ni får chansen att uppleva Vinterstaden Mora från isen. Kom och åk skridskor eller spark på den upplogade isbanan runt Saxviken, när skymningen faller tänder vi marschaller runt en del av banan. Det finns även en separat bana för de som vill ta en promenad på isen.

På plats finns möjlighet att hyra skridskor av Skridskovagnen som Orsa-Mora Skating har, känna och klämma på snöskotrar och andra fordon från Yamaha Store och Mora Motorcenter och prata hyrbilar med Xmore AB. Mora Hotell kommer att hålla sin isvak öppen för dig som vill testa på att vinterbada. Happy Hours UF anordnar skattjakt för barn. IFK Mora Orienteringsklubb anordnar labyrintorientering, kom och prova på orientering med elektronisk stämpling vid kontrollerna.

Orsa Konståkningsklubbs ungdomar visar upp konståkning och klockan 18.00 avslutar vi evenemanget med en sprakande eldshow med eldkonstnärerna från Cinder Eldshow.

Under eftermiddagen har du möjlighet att handla mat och fika från Strand Kök och Bar, Toleransprojektet Morkarlbyhöjdens skola och Mora Scoutkår.

Varmt välkomna till Saxviken!

Program Vinterevent på Saxviken

11-18.30 Orsa-Mora Skating finns på plats med Skridskovagnen, hyr/låna skridskor och ta dig en tur på Saxvikens is!
15.00 Uppvisning - Orsa Konståkningsklubb
16.00 Uppvisning - Orsa Konståkningsklubb
18.00 Eldshow med eldkonstnärerna från Cinder Eldshow, upplev en sprakande avslutning av dagen!

Evenemanget arrangeras av Regionstad Mora och är en del av projektet Vinterstaden Mora.
Regionstad Mora är en ekonomisk förening som arbetar för att profilera Mora som en attraktiv plats att besöka, bo, arbeta och etablera företag i. Föreningen har över 200 medlemsföretag från alla olika branscher. Vill ditt företag också stötta Regionstad Moras fortsatta arbete? Kontakta oss på mora@regionstadmora.se.

Uppdaterad: 15 februari, 2024
Facebook Twitter Linkedin