Varumärket Mora

Wiggens catering

Wiggens catering har sin bas på familjens gård i Vika utanför Mora. Här finns en smakfullt inredd loge, med utsikt över Siljan, som används som festlokal och möteslokal. Både Caroline och Fredrik Wigg har en gedigen erfarenhet av mat och service.

– Tidigare jobbade jag som kock i fjällen under vinterhalvåret och började med cateringen som komplement på somrarna. Från början var det bara jag och min stekpanna, säger Fredrik.

2010 startade paret Wiggens Catering och började leverera mat till olika event, som bröllop och fester.

– Då köpte vi vår första mobila enhet som vi kunde laga maten i. I dag har vi två trailers som båda är innehåller ett komplett, mobilt restaurangkök. Vi tillagar allt på plats i vagnarna och det är bra att ha två för ofta, framförallt på somrarna, är det flera grejer varje helg.

Personliga mötet viktigt

Basen finns på gården hemma i Vika utanför Mora. Där har paret gjort iordning en smakfull loge, med utsikt över Siljan, som tjänar som festlokal, kontor och mötesplats.

– Vi tar emot kunder som till exempel ska provsmaka en bröllopsmeny. Vi kan också anordna event för företag som vill vara för sig själva. Eftersom jag är uppvuxen på en bondgård är det en speciell känsla att ha det här hemma på gården, som att driva ett annat typ av gårdsbruk.

Kvalitet och hög service genomsyrar företaget och är viktiga ledord för Fredrik och Caroline.

– Vi har byggt varumärket på kvalitet och för oss är det viktigt med det personliga mötet med kunden, från första kontakt till genomförande, säger Caroline.

Har många idéer

Som äkta makar och kompanjoner kompletterar paret varandra.

– Jag gasar och Caroline är mer realistisk och kan lägga upp strategier. Vi har båda mycket idéer som vi vill förverkliga. Det handlar om att hela tiden förbättra och förädla det vi har. Vi har dock ingen ambition att växa så mycket utan istället bli bättre och leverera kvalitet år ut och år in, säger Fredrik.

Det är Fredrik själv som står för maten och han brinner för råvaror av hög kvalitet, gärna med lokal förankring.

– Det blir många olika typer av mat, från det enkla i skogen med vårt grillarrangemang till avancerade middagar. Personligen tycker jag att det är lika kul att göra en smakrik korv i tunnbröd som en femrätters bröllopsmeny.

Catering året runt

Numer har Wiggens catering flera återkommande event under året.

– Att få igång catering året runt var vårt mål från början, för att få en balans mellan familjelivet och jobbet. Våra tre barn får vara med på mycket, det här är ett familjeföretag, säger Caroline.

Ett av de återkommande eventen är konceptet Årets show som Wiggens catering gör tillsammans med musikern Billy Opel.

Uppdaterad: 3 april, 2019
Facebook Twitter Linkedin