Varumärket Mora

Industri

Industrier i Mora

I Mora finns flera stora industrier och många av dem tillverkar produkter som är kända långt utanför Mora och Dalarnas gränser. Främst är det företag inom metallindustrin.

Verkstadsindustrin i Mora har en lång och gedigen historia. Den har sitt avstamp i urtillverkningen under 1800-talet. FM Mattsson, i dag FM Mattsson Mora Group AB, till exempel började med att tillverka klockhjul. I dag är de marknadsledande inom krantillverkning med en omfattande export. Till koncernen hör även varumärkena FM Mattson, Mora och Damixa. FM Mattsson Group är en av Moras största arbetsgivare.

Frost knivfabrik, i dag Mora Kniv AB, tillverkar den legendariska morakniven som i dag finns i många olika varianter och är uppskattad över hela världen. På gågatan har Morakniv numer sin egen Concept store. Man ligger också i framkant digitalt med bland annat en framstående webbshop som når nya kundgrupper.

Schneider Electric, tidigare Wibe, är ytterligare en framstående Moraindustri som tillverkar kabelstegar, kabelrännor och nätrännor till kunder över hela världen.

I Mora finns många företag inom metallindustrin och tillverkning av trävaror. De flesta är små till medelstora, sett till antalet anställda. Många av företagen är underleverantörer till större företag både i Sverige och i resten av världen.

Uppdaterad: 2 april, 2019
Facebook Twitter Linkedin

Etablera

Etablera

Mora har en unik mix i sitt framgångsrika näringsliv. Bredden av företag som verkar i många olika branscher ger unika möjligheter till samarbeten och utveckling. Det fysiska mötet är aldrig långt borta, nätverken är alltid nära. Det är några av anledningarna till att Mora är en plats för att framgångsrikt bo, leva och verka i.

Välkommen till Moralivet

Välkommen till Moralivet

Mora är en framtidsstad - inte minst när det gäller arbetsmöjligheter. De kommande åren kommer både offentlig och privat sektor […]

Näringsliv

Näringsliv

Stora arbetsgivare i Mora Moras näringsliv präglas av den legendariska Moraandan med en stark företagartradition. I dag finns det minst […]

Handel

Handel

Handla i Mora Mora är norra Dalarnas främsta handelsort och består av tre handelsområden: Centrum, Noret och Tuvan. Shoppingen i […]